donderdag 1 december 2011

Heerlijk Teabread - Recept

Voor een High-Tea heb ik een keer dit recept gebruikt. Ik had het van mijn moeder. Het is ongelofelijk lekker en het was een groot succes. Dus wil je eens wat bijzonders bij de thee, dan is dit misschien een idee.
Al kost het even tijd, het is echt zalig. 






Wat het je nodig voor een teabread:

- 275 gr. gedroogde cranberry's
- 200 gr. donkere basterdsuiker
- 3 dl. sterke koude thee (cranberry thee)
- 275 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 groot ei, losgeklopt

Cakeblik

(Zoals hiernaast afgebeeld kun je ook gemengde zuidvruchten of tuttifrutti gebruiken en andere thee, maar thuis vonden we de cranberry combi zalig.)

Meng de cranberry's met de basterdsuiker en de koude thee en laat dit minstens 12 uur weken.

Meng het zelfrijzende bakmeel met het ei en schep het cranberry mengsel erdoor.

Vet een cakeblik in en leg een op maar geknipt stuk bakpapier op de bodem. Doe het beslag erin en strijk de bovenkant glad.

Bak het teabread 1,5 uur in een oven van 180 graden.

Haal het teabread uit het cakeblik en laat het op een taartrooster helemaal afkoelen. Serveer met boter.

Dit teabread is het lekkerst als het een dag tevoren wordt gemaakt en kan verpakt in aluminiumfolie tot twee weken worden bewaard. Je kunt het teabread ook in plakken snijden en invriezen
Ideaal dus als je alleen woont. Als je iemand op visite hebt, leg je er van tevoren 2 plakjes uit.

1 opmerking:

  1. OOOHHH En dit is ZO ZO ZO lekker ♥ Heb het recept ook van je moeder gehad en zelf al een paar keer gemaakt (hangt aan mn koelkast hihi) Ga het , als ik new cranberries heb gehaald, nog een paar keer maken deze mnd. ZO LEKKER tummm. het water loopt me nu al in de mond hihihi

    BeantwoordenVerwijderen